Colegiul nr.7

Spitalul din Podu Iloaiei este de astăzi funcţional

Investiţia de 5 miliarde lei în reparaţiile capitale a fost realizată cu sprijinul Guvernului liberal. Acum cetăţenii din oraş şi din satele din jurul acestuia nu mai sunt nevoiţi să meargă la Iaşi pentru analize medicale.

spital 1

De astăzi, cetăţenii din Podu Iloaiei nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Iaşi pentru analize sau alte controale medicale. Şi asta deoarece lucrările de reparaţii la Spitalul din oraş au fost finalizate. Banii necesari refacerii clădirii spitalului, 500 de mii de lei (5 miliarde de lei vechi), au fost obţinuţi printr-o Hotărâre de Guvern de anul trecut. Viitoarele cabinete medicale au fost deja închiriate prin licitaţie de către Centrul Medical „Moldo Medica” al doctorului Marwan Arafat. Pentru a fi cât mai aproape de viitorii pacienţi doctorul Arafat a ales să se mute în Podu Iloaiei.

“O greutate în plus la renovarea Spitalului a fost aceea că această clădire este un monument istoric. Am găsit înţelegere la Guvernul liberal şi am adus aceşti bani. De asemenea, am reuşit împreună cu primarul să găsim, prin licitaţie, constructorul potrivit care cu bani puţini a adus clădirea la un standard foarte bun. Vreau să îl felicit pe domnul primar Baciu că am reuşit să redăm locuitorilor acestui oraş şi nu numai un spital nou”, a declarat deputatul PNL, Cristian Adomniţei.

“Atât locuitorii din Podu cât şi cei din satele apropiate vor putea veni la noi în oraş cu trimitere de la medicul de familie să meargă la una din specializările: cardiologie, nefrologie, pediatrie, neurologie, obstretică, ginecologie, mică chirurgie sau la laboratorul de analize medicale. O contribuţie însemnată pentru obţinerea banilor necesari refacerii Spitalului au avut-o fostul ministru liberal de Finanţe, Varujan Vosganian şi deputatul PNL Iaşi, Cristian Adomniţei”, a spus Petru Baciu, primarul oraşului Podu Iloaiei.

Consultaţiile se fac cu trimitere de la Medicul de familie sau la cerere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: photography charlottesville va | Thanks to ppc software, penny auction and larry goins