“Iasi – Centru Academic European”

BCU edu

Ora 14.00 – Dezbaterea „Iasi – Oras Academic European”, alaturi de presedintele PNL, dl. Crin Antonescu, de toti rectorii universitatilor iesene de stat si private, precum si multi reprezentanti ai mediului universitar iesean. Evenimentul a avut loc la Bibilioteca „Mihai Eminescu” din cadrul BCU.

 

Cristian ADOMNITEI: „In prezenta a peste 200 de reprezentanti ai mediului universitar iesean si nu numai, am  organizat singura intalnire de acest gen, intr-un format de asemenea anvergura. Ma onoreaza ca au dat curs invitatiei toti rectorii universitatilor private si de stat, precum si reprezentanti ai universitatilor din Bucuresti, Cluj si Suceava. Aceasta dezbatere nu a avut conotatie electorala. Nu asta si-a propus evenimentul si cred ca telul a fost atins.

Cele doua motoare mai importante pentru propasirea orasului nostru sunt Educatia si Sanatatea, insotite de cresterea accesului la ele prin dezvoltarea aeroportului si a autostrazii. Aici, trebuie investita cea mai mare parte a resurselor pentru a putea  fructifica avantajele prezentului si oportunitatile viitorului, generand astfel rate mari de profit si incasari sporite la bugetul local. „InterUniversitas“ este cel mai important proiect educational academic pentru Iasi.

Acesta reprezinta nivelul superior, atat in ceea ce priveste dezvoltarea educatiei, prin intermediul universitatilor iesene, cat si din perspectiva regenerarii urbane a Copoului, ca areal dedicat spatiului academic. Aeroportul international si autostrada est-vest reprezinta fundamentele unei veritabile Capitale regionale. Pornesc astazi, alaturi de dumneavostra, la un drum fara intoarcere.

Un sens unic al performantei. Un drum care imi va da puterea sa sper ca nu vin la sefia judetului doar pentru 4 ani. Vin sa construim o lume, o generatie si un crez!”

Crin ANTONESCU: „Pledoaria mea de astazi nu e una electorala, ci sa spunem cel mult una post-electorala, pentru un tip de abordare, pentru un tip de proiect si, cu voia dumneavoastra, pentru un tip de personaj politic. Eu unul fac politica de multa vreme si cunosc putini oameni cu care sa pot spun: Da, am totala increderea ca din toate punctele de vedere as merge mai departe cu Cristi Adomnitei si Gheorghe Nichita si cu oamenii astia, daca am fi asa toti, am putea schimba fundamental tara asta.

 

Cristi Adomnitei este unul din acesti oameni si eu sunt alaturi de el nu, repet, doar in chip simplu electoral, sunt si asa, evident, dar sunt, dintr-un interes mai mult al meu, decat al lui, alaturi de proiectul pe care l-a prezentat nu doar azi, il prezinta, il dezvolta, il imbogatette de multa vreme. Eu am un proiect pentru Romania. Nu stiu cand se da concursul, dar lucrez la acest proiect.

 

Cristi Adomniței are un proiect pentru judetul Iasi, cum domnul primar Nichita are un proiect pentru municipiul Iasi si chestiunea e in felul urmator: pledoaria mea e personal pro domo, mai degraba decat una generoasa pentru ca proiectul lui Cristi Adomnitei pentru Iasi se poate realiza fara proiectul meu. Proiectul meu pentru Romania nu se poate realiza fara proiectul pentru Iasi, fara proiecte si purtatori ai unor astfel de proiecte, a caror determinare, calitatea vointei as spune si, in fine, pur si simplu vocatia serviciului public sa fie asta.

L-am vazut in diverse ipostaze pe domnul Adomnitei. Am vazut ca nu improvizeaza, ceea ce mie imi place, dar ceea ce nu poate rezolva intotdeauna toate lucrurile. Cristi Adomnitei nu improvizeaza. Cristi Adomnitei nu e mediocru. Cristi Adomnitei nu e impostor. Cred ca e de ajuns si am terminat cu acest laudation concentrat”.

Related posts:

  1. “Iasi – Centru Medical Regional”. Intalnirea cu medicii ieseni…
  2. ”Iasi – Centru Medical Regional”

One Response to “Iasi – Centru Academic European”

  1. bogdan says:

    As vrea sa va preocupati si de biblioteca judeteana, care e pe mana unor sarlatani in acest moment si nu are sediu. Inainte de educatie universitara e nevoie de educatia de baza, adresata tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: photography charlottesville va | Thanks to ppc software, penny auction and larry goins