InterUniversitas – cel mai important proiect educational pentru Iaşi

InterUniversitas poate fi cel mai important proiect educational pentru municipiul nostru. Cu siguranţă, şi cel mai scump, depăşind, ca şi costuri, preţul extinderii aeroportului. Împreună însă, vor asigura Iaşului trei coordinate de dezvoltare durabilă imposibil de egalat în Moldova. Cele trei coordinate sunt Educaţia, Sănătatea şi Accesul la ele (aeroport si autostrada).

Elementele esenţiale ale acestui proiect sunt:

* Sprijinirea creării unui Consorţiu al universităţilor de stat, în vederea folosirii în comun a resurselor educaționale și de business.

* Donarea, de către Consiliul Județean către Consorțiul Universitar Iași, a terenului disponibil în Copou, conform hărții aproximative alăturate, cu rezolvarea pozitivă a contractelor deja existente în clădirile din zona respectivă.

* Dezvoltarea unui nou campus universitar al consorțiului în Copou, cuprinzând spații separate de învățământ, cercetare și acomodare ale fiecărei universități, cămine noi, cantină, sala de sport polivalenta (obligatorie pentru FEFS) și cel puțin o clădire, cea principală, în folosință comună.

* Amplasarea în clădirea principală de spații comune de predare, expoziționale, laboratoare multifuncționale, multi și interdisciplinare.

* Construirea Centrului Expozitional Universitar în locul și pe terenul Corpului “C” al Universității Tehnice “Gh. Asachi” Iași. Găzduirea în acest centru și a Centrelor Culturale străine care își manifestă interesul.

* Dezvoltarea unor centre de cercetare și transfer tehnologic, cel puțin în domeniile IT, medical, inginerie.

* Atragerea marilor companii multinationale in acest campus si sustinerea parteneriatului academic-business. Aceste companii vor dezvolta in campus noi facilitati, proprii, de cercetare, productie si servicii bazate pe avantajele acestui parteneriat, realizand astfel transfer de tehnologie.

* Potențarea Cercetării – Dezvoltării – Inovării ca fundament al dezvoltării durabile a Iașului și a Moldovei, producerea de nouă valoare adaugată, recunoașterea și consolidarea orașului nostru ca Pol de dezvoltare a României.

Click pe hartă pentru a o mări

No related posts.

3 Responses to InterUniversitas – cel mai important proiect educational pentru Iaşi

 1. Iulian Boia says:

  Pare o idee interesanta! In perioada in care dl. Oprea era Rector la Universitate am auzit o propunere asemanatoare. Sa inteleg ca pregatiti un proiect de finantare sau un acord intre universitatile din Iasi?

  Care e continuarea?

  Numai bine!

 2. Codrin Teiu says:

  Foarte fain modelul. Un model similar este le universitatea din Germania unde sunt acum.
  Ăsta da proiect la care să munceşti.
  🙂

 3. Petrica I. says:

  Ideea in sine e buna, in fapt e reformarea invatamintului universitar iesean. Criza financiara i-ar putea convinge pe rectori sa se “uneasca”. Mult succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: photography charlottesville va | Thanks to ppc software, penny auction and larry goins