Adomnitei: Domnule Funeriu nu uitati de banii pentru reabilitarea Filarmonicii “Moldova” Iasi

Presedintele organizatiei municipale Iasi a PNL, deputatul Cristian Adomnitei, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca asteapta de la parlamentarii locali ai PD-L sa-l convinga pe actualul ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, sa aloce in acest an de la bugetul de stat suma de 10 milioane de lei (aproximativ 2,5 milioane de euro) pentru continuarea lucrarilor de reparatii si consolidare a imobilului Filarmonicii de Stat “Moldova” din Iasi.

 

“Lansez o provocare tuturor parlamentarilor PD-L de Iasi (in mod special celor care au castigat colegiile uninominale din municipiul Iasi) sa ne unim eforturile si sa alocam de la bugetul de stat suma de zece milioane de lei pentru continuarea lucrarilor de refacere a imobilului in care isi desfasoara activitatea Filarmonica de Stat “Moldova”. Vreau sa vad daca parlamentarii democrat liberali de Iasi reprezinta, intr-adevar, o forta, asa cum sustin, si il pot determina pe ministrul Daniel Funeriu sa aloce acesti bani de la bugetul educatiei. Daca vor reusi acest lucru, le voi strange mana si ii voi lasa, chiar, sa-si aroge in exclusivitate meritele pentru finalizarea acestei investitii”, a precizat Adomnitei.

In anul 2008, ministrul de atunci al Educatiei, Cercetarii si Inovarii, liberalul Cristian Adomnitei, a supervizat contractul incheiat intre Filarmonica “Moldova” din Iasi si Universitatea de Arte “George Enescu” privind reabilitarea imobilului situat in strada Cuza Voda nr. 29, in care-si desfasoara activitatea Filarmonica.

Fondurile necesare pentru executarea lucrarilor, in valaore de 17 milioane de lei, au fost puse la dispozitie de Ministerul Educatiei, in urma unui protocol incheiat intre cele trei parti (Guvern, Filarmonica si Universitatea de Arte). Termenul de finalizare a lucrarilor, care au fost incredintate prin licitatie publica firmei Conest Iasi, era de 18 luni. Lucrarile de reabilitare a imobilului din strada Cuza Voda nr. 29 au inceput in luna octombrie 2008. Dupa iesirea PNL de la guvernare, alocarea fondurilor pentru continuarea lucrarilor a fost sistata, din cauza crizei economice. Filarmonica de Stat “Moldova” Iasi a fost preluata in luna aprilie 2008 de Universitatea de Arte “George Enescu”, printr-un contract de locatiune, de la Episcopia Romano-Catolica, care a castigat in instanta dreptul de proprietate asupra imobilelor.

Contractul a fost intocmit pe o perioada de 31 de ani, cu posibilitatea de prelungire ulterioara al acestuia.

Related posts:

  1. Adomnitei:Proiectul Legii Bugetului de Stat reprezinta o proiectie a oligarhiei PD-L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: photography charlottesville va | Thanks to ppc software, penny auction and larry goins